RIDELEIR.

Langklopp Fjellgård har rideleir åtte uker hver sommer. 

Praktisk info:

Oppmøte ved saloonen søndag mellom 15.00 og 16.30. Når alle er på plass samles deltakerne for info og utdeling av rom.

Leirdeltagerne bor i "kloppsaloon" som er et enkelt og trivelig hus med alle bekvemmeligheter. Gode venner blir plassert på samme rom. Vi har fire måltider hver dag med hjemmelagd mat. Husk å gi beskjed dersom du har allergier.

Hver deltager får tildelt sin hest, som de skal stelle og ri igjennom oppholdet. Dyktige ridelærere sikrer god og trygg opplæring. Derfor er det ingen krav til spesiell rideferdighet på forhånd. For at alle skal få størst mulig utbytte av ridingen, deler vi dere opp i mindre grupper. Eksempler på aktiviter er: Turer langs fine grusveier/skog, bading med hest, terrengløype, voltige og gymkhana. Ellers i løpet av uka har vi hyggekvelder med forskjellige aktiviteter. Vi avslutter siste kvelden med kloppfest med musikk og leker.

Hjemreise er fredag, her starter vi dagen med utklednings-gymkhana(hinderløype med hest) og inviterer foreldre/foresatte til sprangoppvisning klokken 13.00, vi holder åpen kiosk med salg av kaffe, brus og vafler. Vi har begrenset med sitteplasser så ta gjerne med noe å sitte på. Hjemreise blir når alle er ferdige med å ri og hestene er kommet seg ut på beite.

VELKOMMEN TIL SOMMERENS HØYDEPUNKT!

Forsikring: Vi har ansvarsforsikring på rideleiren. Denne dekker f.eks varige skader dersom en hest skulle skade en deltager. Ved andre skader, som f.eks fall fra hest eller skade i forbindelse med de andre aktivitetene, eller dersom en deltaker blir syk, er det deltakerens reiseforsikring/barneforsikring som gjelder. Vennligst sjekk at dere har dette i orden, dersom dere ønsker forsikring.

Fotografering: Vi tar bilder av deltakerne i løpet av uka på rideleir. Det blir tatt bilder med og uten hest. Noen bilder vil også kunne bli brukt på vår hjemmeside eller annet informasjonsmateriell for Kragerø Ridesenter.

Avbestilling: Vi anbefaler alle å tegne reiseforsikring gjennom forsikringsselskapet dere bruker. Reiseforsikringen vil dekke avbestilling på grunn av bl.a sykdom(sjekk vilkårene i din forsikring).

Viktig info: Skoleferien er litt ulik i en del kommuner/fylker. Dere må selv sjekke skoleruta der deres barn går på skole. Dette gjelder første og siste uke av rideleiren. 

Nytt påmeldingssystem fra 2024. 

Vi har inngått samarbeid med letsreg.com(tidligere deltager.no) om påmelding og betaling av rideleir. Ved påmelding kan dere velge mellom 3 betalingsalternativ:

1. Betale hele leiren med en gang(6800,-)

2. Betale påmeldingspenger (2500,-) nå og restbeløpet på (4500,-) (totalt 7000,-) 15. mai 

3. Betale påmeldingspenger (2500,-)nå og månedlige avdrag 1200 i 4 måneder(februar-mai). Summen for dette alternativet blir 7300,-

For å melde deg på må du klikke på ønsket uke og følge videre link til letsreg.com(tidligere deltager.no). Her legger du inn info og velger betalingsalternativ. Linkene blir aktive 01.01.2024 fra kl 13.00

Huks å les våre vilkår, de kan du lese ved å klikke på boksen under.

Påmelding rideleir, trykk her.


Ofte stilte spørsmål:

1. Kan jeg ta med min egen hest? Ja, selvsagt er hesten din også velkommen. Men hesten din må være vaksinert og heller ikke ha noen smittsomme sykdommer. Det koster ingenting ekstra å ta med sin egen hest på leiren. Flis og høy er inkludert, men ta med ditt eget kraftfor. Hvis hesten din har noen begrensninger i f.eks sprang kan du låne en av oss, men husk og gi beskjed om det på forhånd. Velkommen til dere begge.

2. Jeg vil dele rom og være på samme gruppe som vennen min, er det mulig?

Ja, vi prøver alltid å plassere gode venner på samme rom. På ridegrupper kan det bli mer utfordrende hvis man er på veldig forskjellig nivå, men vi forsøker alltid å plassere gode venner sammen.

 3. Hvilken hest burde jeg ønske meg og får jeg den?

Vi har lang erfaring med å dele ut riktig hest til riktig rytter. Forklar gjerne hva du er vandt med fra før, og hvilken type hest du ønsker deg. Eks: stor, Liten, rolig, rampete, stødig, spretten osv... Det er også selvsagt lov å ønske seg en bestemt hest men vi kan ikke love at du får nettopp denne hesten. Men vi har heldigvis bare fine hester så vi nesten garantere at du blir fornøyd og hvis ikke strekker vi oss langt for å finne en god løsning.

 
4. Hva trenger jeg å ta med?

Vi har laget en enkel pakkeliste som summerer opp det viktigste man trenger å ha med seg. Husk å merke ALT med navn.


5. Jeg har egne børster, salunderlag og utstyr. Kan jeg bruke det på hestene?

Ja du kan dine benytte egne børster og utstyr om det passer, men husk at det må være rent mtp. smitte fra andre hester på forhånd. Når det gjelder utstyr til hesten som eks: grimer, salunderlag, belegg osv. må det avklares på forhånd med en instruktør at det passer hesten.